Wednesday, February 9, 2011

Varlikta Yoklugu Yasamak 2. Gun

Gunaydinnnnnnnnnnn arkadaslar:)

Suan saat 10:20. Normal de gunun bitimine dogru yaziyordum fakat dun gece hic uyuyamadigimi ve ustune ustelik bir de sabahin korun de uyandigimi sizinle paylasmak istedim.

Bugun Varlikta Yoklugu Yasamanin 2. gunu ve sanirim acligi yogun hissetmeye basladigim icin uykularim bolunuyor. Dun bildiginiz gibi usumustum baya bir. Bugun bu usume ikiye katlanir diye dusunmustum ama yanilmisim. Suan usumeyi birak atesim varmis gibi geliyor bana. Balkonun kapisini acdim oyle oturuyorum salonda.

Halsizlik yok. Bas donmesi de yok. Simdilik vucut derecem normalinden daha sicak diye tahmin ediyorum. Gerci boyle hissediyor olmam oyle oldugu anlamina da gelmez tabi:) Bakalim ilerleyen saatler de nasil hissedecegim. Henuz su icmedim. Sadece bir yudum ictim daha dogrusu. Sanirim biraz daha fazla su icmeye baslasam daha iyi olacak.

Gecen doktor olma yolunda giden bir arkadasa yapacaklarimdan bahsettim biraz. Yapmamami vucudumun daha dogrusu organlarimin nasil olumsuz bir sekil de etkilenecegi konusun da beni bilgilendirdi. Korkmadim mi? Tabiki de korktum ama daha once de soyledigim gibi kendimi ciddi anlam da kotu hissettigim an bu maceraya son verecegim.

Bu arada yaptigimin vucuduma verecek oldugu zararla ilgili aciklamayi da asagida bulabilirsiniz. Ben deliyim yapiyorum ama kimse yapmasin valla sonra birsey olursa birine uzulurum:)

Iste yaptigimdan gorecegim zarar;

$imdi canim $oyle oluyor. Vucudumuz, coklu sistemlerin harmonik etkile$imleri ile ya$am olu$turan acik ve buyuk bir sistemdir. Acik olmasinin nedeni de surekli enerjiye ve yapita$larina ihtiyac duymasidir. Mesela oksijen dedigimiz element, hucre icindeki bolumlere ta$inarak enerji uretimi cikmasini saglar. Ama o oksijeni hucreye ta$imak icin demir iyonuna ihtiyacin vardir. 

Mesela kalbinin atmasi icin kalsiyuma ihtiyacin var. Cunku butun kas hucreleri, kasilmalari ve hareket olu$turabilmelerini kalsiyumun hucre icindeki etkile$imine borcludur. Eger vucudun yeteri kadar kalsiyum almazsa ne olur? Kemiklerin erimeye ba$lar. Cunku hucrelerinin bir $ekilde o kalsiyumu almasi lazim.

Mesela vucudumuzun kendi uretemedigi esansiyel aminoasitler var. Bunlari alamazsa ne olur? Protein sentezlerinde aksaklik olu$ur. Proteinler ne i$e yarar? Her$eye! Hucrelerin sadece cali$abilmeleri, birbirleri ile ileti$ebilmeleri, yenilenebilmeleri icin proteinlere ihtiyacin var. 

Duzenli beslenmenin altini defalarca cizdigimize gore cevabimi verebilirim: Desteklemiyor ve bu sana zarar verecek denemeden vazgecmeni tavsiye ediyorum. 


Arkadas hakli. Fakat bende inatciyim. Inadim ugruna olursem tarihe gecermiyim ki:) 
Neyse simdilik bu kadar optummm bye:)

2 comments:

  1. Proteinler ne i$e yarar? Her$eye! Hucrelerin sadece cali$abilmeleri, birbirleri ile ileti$ebilmeleri, yenilenebilmeleri icin proteinlere ihtiyacin var.

    Takdir ettim seni

    ReplyDelete
  2. Tskler. Fakat akil kari degil yaptigim:/ neyse bakalim ne kadar dayanabilecgiz...

    ReplyDelete